In veel gevallen is twee maanden begeleiding voldoende om de eerste positieve effecten van je leefstijl-aanpassingen te ervaren. Je hebt dan ook genoeg handvatten gekregen, om verder zelf aan de slag te gaan.

Begeleidingstraject ‘Pakket’

Dit is een compleet pakket van 2 maanden begeleiding, welke bedoeld is voor mensen met specifieke klachten of een doelstelling waar zij aan willen werken. Tijdens een gratis kort kennismakingsgesprek kunnen we samen beoordelen of en welke vorm van begeleiding zinvol is.

Binnen het begeleidingstraject 'Pakket' kan gebruik worden gemaakt van verscheidene programma's op maat, zoals:

 • Hormoonbalans programma 
 • Darmbalans programma
 • Blije - buik - programma voor kinderen

Dit traject bestaat uit:

 • (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek (20 min,optioneel)
 • Uitgebreid Intakegesprek (1,5 uur)
 • Analyse van voedingsdagboek en vragenlijsten
 • Zeer uitgebreid persoonlijk adviesverslag met veel informatie
 • Voortgangsgesprek na 2 weken (30 min.)
 • Elke week een koelkastposters met de belangrijkste punten of infoblad met verdieping
 • E-mailbegeleiding gedurende 6 weken
 • Mogelijkheid tot het lenen van kookboeken op maat
 • Afrondingsgesprek na totaal 2 maanden (30 min.)
Pakket prijs: € 360,- (wordt gefactureerd in 3 termijnen van €120,- in de eerste week van elke maand)
 
 • Extra voortgangsconsult (30min.)
Prijs € 35,-
 

Overige begeleiding

 
 • Eenmalig adviesgesprek (1,5 uur) n.a.v. geanalyseerde vragenlijst en eetdagboek, incl. kort verslag en info op papier
Prijs € 150,-
 
 • Kort adviesgesprek (1 uur) over een specifiek onderwerp (vegetarische voeding, borstvoeding etc.) met alle info op papier
Prijs € 90,-

Preventiecheck
flow figure


(45 min) incl rapport en aanbeveling
Met een body composition analizer en bloeddrukmeter worden gemeten:
 • Botmassa
 • BMI
 • calorieverbruik in rust
 • Vochtpercentage
 • Spiermassa
 • Orgaanvet (visceraal vet)
 • Bloeddruk
  Aan de hand van bovenstaande metingen wordt je metabolische (=werkelijke) leeftijd bepaald.
  Alle waarden worden grafisch weergegeven met een stoplichtaanduiding in een rapport, zodat je een duidelijk beeld krijgt van (de toestand van) je huidige lichaamssamenstelling. Er wordt gebruik gemaakt van de BIA (Bio-elektrische Impedantie Analyse) meetmethode. Deze methode meet de lichaamssamenstelling volgens wetenschappelijk aangetoonde nauwkeurigheid. Deze meting gaat door middel van (niet merkbare) elektrische signalen door het lichaam te sturen. Wel is het zo dat door deze signalen mensen met bijvoorbeeld een pacemaker dit apparaat niet kunnen gebruiken.

 Prijs € 70,-

 stb Preventie Check2 p1

Voedingsintolerantietest bloedonderzoek

Voor de 80 meest voorkomende allergene voedingsmiddelen incl. bloedafname, labonderzoek, rapport, advies en uitlegconsult (totaal 45 min.)
Voor dit onderzoek (Artemis80) werk ik samen met het laboratorium ProHealth Medical. Je ontvangt een helder en compleet rapport van jouw reactie op de geteste voedingsmiddelen en advies hoe je deze informatie kan inpassen in jouw voedingspatroon. Bloedprikken vindt plaats bij o.a. Poli Zuid (Arnhem).

Prijs € 325,- (=totaalprijs voor labonderzoek, rapportage, uitlegconsult (vooraf) en adviesconsult (naderhand). Prikkosten worden door de priklocatie los gefactureerd)

Kosten extra vitamine D bijprikken :  + € 30,-

(Prijs € 525,- voor de meest uitgebreide test van 280 voedingsmiddelen)

Onderstaand is een voorbeeldweergave van 1 pagina van een intolerantierapport

voorbeeld

Voedingsintolerantietest bioresonantie

Middels bioresonantie kunnen ook intoleranties worden opgespoord. Daarnaast geeft een bioresonantie-meting meer informatie; over bijvoorbeeld je orgaanbelasting, ontgifting, immuunsysteem, hormonen, tekorten en supplementen die voor jou werkzaam zijn. Het geeft dus een compleet plaatje van de aandachtspunten in jouw lichaam en hoe we deze het beste kunnen ondersteunen op weg naar herstel. Daarmee is dit een ideaal uitgangspunt voor de start van een begeleidingstraject. Hiervoor werk ik samen met een bioresonantietherapeut (Praktijk Vlinder, Valburg). Een voedingsintolerantietest middels bioresonantie houdt in dat je voor de meting praktijk vlinder bezoekt en vervolgens (daags erna) bij PuurSuuz uitleg krijgt over de meetwaarden en voedingsadvies n.a.v. evt. intoleranties, onbalansen en belastingen.

Prijs € 150,- (=totaalprijs van meet-en adviesconsult)

Omega-3 index test

De Omega-3 Index test meet de vetzuursamenstelling van je celwanden. Het is een relatief eenvoudige en snelle bloedanalyse: met één bloeddruppel kun je al 26 verschillende soorten vetzuren meten. Ook wordt de verhouding tussen omega-3 en omega-6 gemeten. De omega-3 bloedtest meet daarnaast de hoeveelheid verzadigde vetten, transvetten en nog veel meer.
Je ontvangt een uitgebreid rapport (klik hier voor een voorbeeldrapport) van jouw resultaten met ook gepersonaliseerde aanbevelingen. De resultaten bespreken we in een uitlegconsult (30 min), welke inbegrepen is bij de prijs.

Prijs € 100,- (=totaalprijs van onderzoek en uitlegconsult)

Hooikoorts consult

(40 min.) combinatieconsult (eenmalig) van medical taping (directe klachtenvermindering) door gespecialiceerd fysiotherapeut en advies door voedingsdeskundige om de slijmvliezen te versterken en daarmee de weerstand te verhogen (klachtenvermindering lange termijn). Incl. tape.

Prijs € 50,-
 
medical taping 
 

De genoemde tijden zijn indicatief; Puursuuz wil zich onderscheiden door ruim voldoende tijd en persoonlijke aandacht te geven welke nodig is voor een optimale begeleiding. Indien nodig behoort een extra (kosteloos) consult binnen de twee maanden van het 'Traject Pakket' tot de mogelijkheden.

Voorafgaande aan het eerste consult ontvang je van mij per post een eetdagboek en anamneseformulier. Deze mag je thuis rustig invullen en aan mij terugsturen. Tijdens het intakegesprek worden naar aanleiding van het dagboek een uitgebreide analyse en advies verstrekt. Hierbij komen aan bod: bewustwording, de eetgewoonten en wat er veranderd kan worden binnen de mogelijkheden van het gezin. Hierbij staat jouw doel/klacht centraal. Het consult vindt plaats op de praktijk (Elst) of -naar wens- bij jou thuis (Overbetuwe). Na het intakegesprek, volgt na 2 weken een voortgangsgesprek. De weken daarna hebben we eenmaal per week e-mailcontact. Na twee maanden sluiten we het traject af met een eindgesprek. Natuurlijk zijn een eenmalig adviesgesprek en begeleiding over een langere periode ook mogelijk, evenals begeleiding per e-mail of telefoon.

Tenzij anders vermeld, worden consulten niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Deel deze pagina: