Gember-sneeuwballetjes

Heerlijk! Vrijdagmiddag…dan slaapt de jongste, zijn de twee oudsten naar school en genieten mijn kleinste meisje en ik van de twee uurtjes quality-time samen. De enige dag in week dat wij samen lunchen, dus dat is een klein feestje en meestal betekent dat: tosti’s of pannenkoeken.

En daarna samen iets bakken of een spelletje doen. Vandaag waren dat: kaaskoekjes en sneeuwballen. Ik betwijfel of de sneeuwballen haar verjaardagsfeestje zondag halen. De kaaskoekjes hebben de foto niet eens gered…

Voor 25 gember-sneeuwballetjes heb je nodig:

  • 10 verse (mejoul) dadels
  • 1 cm. verse gemberwortel, geschild en gehakt/geraspt
  • een halve citroen, uitgeperst
  • paar eetlepels geraspte kokos

Pureer de dadels, gember en citroensap tot een stevig, plakkerig ‘deeg’. Vorm ongeveer 25 kleine balletjes, die je stuk voor stuk door een schaaltje met geraspte kokos rolt. En klaar zijn je bonbons!

Deel deze pagina: