Kokosmakronen

Heerlijke supersnelle kokosmakronen met alleen maar ei, kokos en honing!

Fantastisch vind ik recepten met maar heel weinig ingrediënten, die lekker, gezond, het liefs ook nog makkelijk, snel en goedkoop zijn. Dit is er zo eentje!

Je hebt nodig voor 12 kokosmakronen:

  • 2 eieren
  • 125 gram kokosrasp
  • 50 gram honing (of: naar smaak)

Meng bovenstaande ingrediënten met een vork in een mengkom tot een licht plakkerig deeg. Schep op een bakplaat ,bekleed met bakpapier, 12 hoopjes. Vorm de hoopjes met 2 vorken (of met de hand) tot makronen van ongeveer 4 cm. doorsnede en 3 cm. hoog. Plaats ze 15 a 20 min. onderin een voorverwarmde oven op 150 graden. Blijf erbij, want anders worden ze te bruin.
Het allerlekkerste lauw/warm direct uit de oven.

Weetje: Inderdaad, kokos bevat veel verzadigd vet. Maar, kokos is erg bijzonder, omdat het (i.t.t. de meeste andere plantaardige vetten) vooral vetzuren met middellange ketens bevat. Deze worden gemakkelijk opgenomen en zorgen ervoor dat andere voedingsstoffen, zoals vet-oplosbare vitaminen, mineralen en eiwitten, beter worden opgenomen. Ook leveren ze snel energie en worden in mindere mate gebruikt voor vetopslag. Verder draagt kokos bij aan een stabiele bloedsuiker. Een verantwoord tussendoortje dus, dit koekje!

Deel deze pagina: