Eet jij vaak peulvruchten?
Met deze linzenschotel een peulenschil!
Linzenschotel
(grote pan, 6 pers.)
- 2 uien, fijngesneden
- 4 tenen knoflook
- 4 tl ketumbar (koriander)
- 2 tl djinten (komijn)
- 1 tl kaneel
- 300 gram rode linzen
- 400 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
- 2 rode paprika’s, in stukjes
- 4 zoete aardappels, geschild en in blokjes
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt
- 1 liter bouillon
- verse koriander voor garnering
Verhit een scheut olie in een grote braadpan en roerbak kort ui en knoflook met de kruiden en zout en peper naar smaak.
Voeg bouillon, linzen, tomaatjes, paprika en aardappels toe. Laat 20 min. afgedekt zacht koken tot alles gaar is. Het hangt van de soort rode linzen af, hoe lang ze moeten koken. Kijk op de verpakking en voeg ze evt later toe (ze koken snel stuk). Als laatste de kidneybonen toevoegen, verder kruiden met peper en zout en garneren met koriander.
Lekker met zelfgemaakte guacamole!