Nasi en bami zonder zakje

Met het uitbannen van alle pakjes en zakjes uit mijn keuken, bleek de nasi-mix toch het meest hardnekkig. Telkens miste ik toch de factor smaakversterker, die ik er dus helemaal niet in wil hebben.

Maar inmiddels gebruiken we alweer lang onze home-made mix van puur kruiden, die ik graag met jullie deel (en die je natuurlijk naar je eigen smaak weer kan aanpassen)

Voeg bij elkaar (een veelvoud van…) gedroogd en gemalen:

  • 2 el korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 2 el kardemom
  • 2 el mosterdzaad
  • 2 el kurkuma
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el citroengras

Daarnaast voeg ik veel verse knoflook en verse gember toe en een beetje verse rode peper.

Als groente kies ik voor een mengsel van kool/prei/wortel, net wat er in huis is.
En tenslotte giet ik sesamolie over de nasi/bami en bak ik er een spiegelei over… heerlijk!

Deel deze pagina: