Je eigen amandelmelk maken is zo gedaan!Als je de ingrediënten van een willekeurig pak amandelmelk leest, zal je zien dat het slechts uit 2% amandelen bestaat en daarnaast vooral suikerwater is. Zelf maken is zo gedaan en vrij van toevoegingen en vol van amandel.
Wij gebruiken het in smoothies, voor havermoutpap, pannenkoeken en de jongste drinkt het gewoon zo, als ‘melk’.
Ingrediënten:
- 100 gram amandelen
- liter water
- tl kaneel
- optioneel zoetstof naar keuze: bv. el. honing of 3 mejoul dadels of enkele druppels stevia.
Werkwijze:
Het weken vraagt even tijd, maar daarna is het nog een kwestie van een paar minuten
- Week de amandelen een aantal uren of overnacht in ruim water.
- Spoel de amandelen af en blend ze samen met 1l. vers water, kaneel en evt. zoetmiddel gedurende 3 min. in een blender.
- Zeef de pulp met een (kaas)doek en knijp de pulp goed uit. Je melk is klaar en in de koelkast een dag of 2 a 3 houdbaar. Gooi de pulp niet weg, maar gebruik deze in kwark, taart, cake of brood.