Verjaardagstaart

Mijn favoriete zomertaart waar je van kan blijven eten. Heerlijk fris en fruitig en boordevol gezonde energie!

Voor de bodem:

  • 100 gram (bruine) amandelen
  • 6 mejoul dadels
  • snuf zeezout & kaneel naar smaak

Laten draaien in de keukenmachine tot een fijn, kruimelig, plakkerig deeg. Druk het uit in een taartvorm met bakpapier of ingevet met kokosvet. Ik heb een langwerpige vorm gekozen.

Voor de taart:

  • 200 gram rauwe cashewnoten, een paar uur geweekt in water
  • 3 el. kokosvet
  • 3 el. kokosbloesemsuiker
  • sap van 2 limoenen, of meer naar smaak (even proeven )
  • snuf zeezout
  • merg van 1 vanillestokje
  • verse vruchten: ik heb 5 volle handen bosbessen gebruikt. Begin met 4, beoordeel de stevigheid en smaak van je mengsel en voeg daarna evt. nog een handje toe.

Laat alle ingrediƫnten in de keukenmachine draaien tot een egaal mengsel. Het moet stevig zijn (kwark) en niet te dun (als yoghurt). Gebruik je andere vruchten zoals aardbeien, dan moet je minder gebruiken anders wordt het te dun. Voeg evt wat meer cashewnoten toe als het te dun is. Laat opstijven in de koelkast.
Na het opstijven decoreren met vers fruit. Je kan hem met gemak 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren!

Jammie!

Deel deze pagina: