Brownies

Het is weer gelukt in de verjaardagsochtendspits (cadeautjes in bed/ontbijten/lunchbakjes/mahammmm… waar zijn mijn sokken?):
traktatie voor onze dochter op school afgeleverd.

Het zijn geworden: brownie cakejes zonder gluten en (geraffineerde) suiker. Ze zijn ook melkvrij op het dotje slagroom na, maar dat kan je natuurlijk achterwege laten of vervangen door opgeklopte kokosroom.

Suiker/lactose/gluten-vrije brownies:

Je hebt nodig:

  • 300 gram amandelmeel (tip: notenkraam, markt)
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram niet-rauwe cacaopoeder
  • snufje kaneel
  • snufje zeezout
  • 2 el. (wijnsteen)bakpoeder
  • 2 (grote) eieren
  • 250 ml. kokosmelk

Meng eerst de droge ingrediënten goed, voeg daarna de vloeibare ingrediënten toe (kokosvet aux bain-marie verwarmen) en meng/roer goed door tot een glad beslag. Proef of je het beslag zoeter of puurder wenst en naar smaak cacao of zoetstof toevoegen. Verdeel het beslag over 12 muffin-vormpjes (grote) of in een ovenschaal zodat je er straks brownies van kan snijden. Gebruik bakpapier of muffin-vormjes. Bak ze gaar in een voorverwarmde oven op 175 graden gedurende 30-35 min voor een ovenschaal en 20-25 min voor de muffins. Blijf erbij en kijk of ze goed gerezen zijn, maar niet donkerder gekleurd. Baktijd aanpassen aan hoe smeuïg ze vanbinnen moeten zijn.
Garneer met een halve walnoot of aardbei.

En… geniet van deze lekkere, gezonde en voedzame traktatie!

Deel deze pagina: