Knolselderij

Met een knolselderij (deze week in het groentepakket van Streekwinkel De Oogst) kom ik meestal niet veel verder dan een soep of stamppot, maar met dit recept van de streekwinkel was het echt wel smullen met die knol.Ook de kinderen vonden het heerlijk!

Een makkelijk recept met een lichte saus op kwarkbasis. Wij hebben er knoflookkip (stukjes kipfilet wokken in olie met veel knoflook) en basmati volkorenrijst bij gegeten. Heerlijk!

Ingrediënten (2 pers):

  • 500 gr knolselderij
  • 1 el bieslook
  • 100 gr kwark
  • 1 el tijm
  • 3 el crème fraîche
  • koriander

Bereidingswijze: Borstel de knolselderij af onder stromend water, snijd deze in 1 cm dikke plakken en schil deze. Leg de plakken op elkaar en snijd ze in repen van 1 cm en de repen weer in blokjes. Verwarm de blokjes selderij in een pan met 0,5 cm water en voeg daarbij een mespunt zout en koriander toe. Laat het in 15-20 min gaar stoven. Was de kruiden en hak ze fijn. Meng de kwark met de crème fraîche, de fijngehakte kruiden en het zout. Schep deze romige saus door de gaar gestoofde selderij. Breng alles weer op temperatuur maar laat het niet meer koken.

Deel deze pagina: