Mueslireep

Ook zelf je pure mueslireep maken? Een heerlijk gezond tussendoortje, zonder toevoegingen en geraffineerde suikers. En zo klaar!

Je kan het eigenlijk met alle noten/zaden/gedroogde vruchten/graanvlokken maken die jij lekker vindt. De basis is een kleverige pasta van gedroogde vruchten, waardoor je gemalen noten en zaden mengt. Door de reep af te werken met sesamzaad of kokosrasp, is hij niet meer plakkerig.

mueslireep 4 stuks

  • 3 mejoul dadels, ontpit
  • 3 gedroogde vijgen
  • 1 el citroensap
  • 1/2 cup gehakte hazelnoten, pinda’s, pijnboompitten, zonnebloempitten (probeer ook eens: goji-bes, amandel, cacao nibs, speltvlokken etc.)
  • geraspte kokos

Maal de vruchten tot een kleverige pasta. Meng vervolgens de grof gemalen noten en zaden erdoor. Rol de massa tussen 2 bakpapiertjes met een deegroller uit tot een dikke plak. Bestrooi met de kokosrasp en snijd repen. Lekker in de lunchtrommel!

Deel deze pagina: