Taart-ontbijtje

Soms moet je jezelf verwennen met een extra lekker onbijtje. Hier werd iedereen wel blij vanmorgen van dit ‘taartje’. En o.k. , het was even een kleine 10 min. (voor-)bereidingstijd, maar dan heb je wel een tafel vol met blije snoetjes!Met de hoeveelheden komt het niet zo precies.


Dit heb ik ongeveer gebruikt voor 4-6 pers:

  • 6 appels
  • 3 bananen
  • 2 el. kaneel
  • 12 el. amandelmeel
  • 6 el. kokosrasp
  • 2 eieren
  • 4 el. roomboter, gesmolten
  • 3 handjes walnotenstukjes

Schil de appels en snijdt deze samen met de bananen in blokjes. Doe ze in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de kaneel. Maak een papje van de kokosrasp, amandelmeel, eieren en roomboter door het met een vork goed door te roeren/prakken. Meng het ‘deeg’ door het fruit. Dat mag best ‘gekruimeld’ voor een crumble-effect. Bestrooi met de walnootjes en plaats in de voorverwarmde oven bij 180 graden totdat alles zacht is. Serveer met een bergje kwark en een sliertje honing…mmm…
Fijne dag!

Deel deze pagina: