Wortelpeterselie

Wel eens gehoord van wortelpeterselie?? Ik trof haar gisteren aan in het groentepakket van Steekwinkel de Oogst (Elst).

We hebben er vandaag, naar het recept van de winkel (met een bijzondere smaakcombinatie van tomaat, knoflook, ui, kaneel en tijm), een heerlijke stoofschotel mee gemaakt. Lekker zoet van smaak, dus ook aantrekkelijk voor kinderen! En makkelijk ook, want je hoeft de wortel niet te schillen; gewoon schoon borstelen en wassen is voldoende.

Qua uiterlijk lijkt ze op een pastinaak, maar de smaak lijkt op die van knolselderij en peterselie, maar dan milder en zoet. Het is dus ook echt een wortel van een peterselie-soort; het loof kan je gewoon als peterselie eten. En net als peterselie is deze wortel ook heel erg gezond! Door de oude Grieken werd zij al gebruikt voor lever-en galblaasproblemen. De groente werkt vochtafdrijvend en zuivert het bloed. Wortelpeterselie bevat erg weinig calorieën, maar wel eiwitten, veel calcium, ijzer, caroteen, vitamine B2 en C.

Naast de stoofschotel op deze foto, kan je er ook lekkere soep, puree of salade van maken. Ik de koelkast ongeveer een week houdbaar en nu volop verkrijgbaar: dus ik zou zeggen…mocht je haar eens tegenkomen, geef haar dan het voordeel van de twijfel. Bij ons mag de wortelpeterselie vaker op tafel!

Deel deze pagina: