Honingkoekjes

Na 7 pogingen is het dan toch eindelijk gelukt om onze favoriete honingkoekjes na te maken (zonder tarwebloem, met volkoren speltmeel en amandelmeel).

Dan hoeven we daarvoor niet meer helemaal naar Twello (alhoewel Hof van Twello wel een echte aanrader is voor blotevoetenpad+landwinkel in voorjaar/zomer).

Honingkoekjes recept:
Meng in een kom (met een vork) de volgende ingrediënten tot een deeg:

  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram goede honing (van een imker). De kwaliteit van de honing bepaalt de smaak van de koekjes.
  • 70 gram volkoren speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 20 gram gesmolten/zachte roomboter

Druk het deeg uit in een platte vorm/ovenschaal, zodat de koek ongeveer 2 cm hoog wordt.
Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat afkoelen en snijdt de koek in koekjes.

Deel deze pagina: