Kippenbouillon

We hebben een zieke en dat vraagt om opknap-kippenbouillon!


Al eeuwenlang wordt kippensoep aanbevolen bij griep verkoudheid. Het eiwit cysteine in de kip werkt als slijmverdunner. Daarnaast zitten er nog tal van ontstekingsremmende groenten en kruiden in. Zo knap je snel op! Hierbij ons huisrecept:

Dit heb je nodig voor 4 personen (1,5 liter):

  • 2 kippenpoten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 1 winterwortel in stukken
  • halve prei, in grove stukken
  • 2 stengels bleekselderij, in grove stukken
  • enkele takjes verse kruiden, zoals tijm rozemarijn en salie
  • 1 laurierblad
  • stukje foelie
  • stukje gemberwortel
  • stukje kurkuma, of kurkuma-poeder
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 bouillonblokje, eventueel

Voeg alle ingrediënten toe aan 2 liter water en laat dit een uur lang op laag vuur tegen de kook aan pruttelen. Daarna zeven (bv. door een schone theedoek) voor een heldere bouillon. Voor kippensoep verse, nieuwe groenten -in kleine stukjes gesneden- samen met het vlees van de kippenpoten toevoegen aan de gezeefde bouillon en nog 10 min. laten koken.

Beterschap!

Deel deze pagina: