Pompoen(soep)tijd!

Recept voor heerlijke, verwarmende, kruidige pompoensoep.

Ingrediënten (4 pers.):

  • 1 kleine pompoen (geschild, in blokjes)
  • 1 winterpeen (in stukjes)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 cm. verse gember (geraspt)
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl gemalen komijn
  • handvol verse koriander
  • 2 tl kurkuma (of meer, naar smaak) *ZIE WEETJE*
  • zwarte peper (naar smaak)
  • zeezout (naar smaak)
  • olijfolie
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 liter water
  • 1 bouillonblokje, zonder smaakversterker/E621 (vb. Zonnatura)

Recept:
Bak in een flinke scheut olijfolie de uitjes, knoflook en gember even aan. Voeg toe: groenten, bouillonblokje en het water. Half uur laten koken op laag vuur. Voeg als laatste de gedroogde kruiden verse koriander en kokosmelk toe. Maak met de staafmixer een gladde soep. Smullen maar!

Tip: Ook heerlijk als lunch mee naar het werk of school in een thermosbeker.

Weetje:
Kurkuma (geelwortel): Wonderspecerij en superfood!

Kurkuma is een van de krachtigste natuurlijke geneesmiddelen uit de Indische en Chinese cultuur. Het is een krachtige antioxidant, sterk ontstekingsremmend, pijnstillend en is effectief bij veel aandoeningen, waaronder alzheimer en artritis. Ook blijkt kurkuma een sterk kankerremmende werking te hebben. Er wordt momenteel volop onderzoek gedaan naar de bruikbaarheid van kurkuma bij de preventie en behandeling van kanker.
Om optimaal te profiteren van de goede eigenschappen van kurkuma, kan je het dagelijks gebruiken. Het is een heerlijke smaakmaker (en kleurmaker) door de rijst, over de (gebakken) aardappels, op een eitje (of eiersalade) en in soepen, zoals kippensoep en deze pompoensoep!

Om de opname te verhogen, gebruik je het altijd samen met zwarte peper en in de aanwezigheid van een beetje olie/vet.

Deel deze pagina: