Knolselderijsoep met citroen

Een topper van de Amsterdamse Soep!-keten: Knolseldeijsoep.
Heerlijk verfrissende hartige herfstsoep die je zo op tafel zet!

Voor 4 personen:

- 1 kg. knolselderij (2 kleine, schoongemaakt; geschild en in blokjes van 2 cm.))
- 50 gr roomboter
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 teen knoflook, grog gesneden
- rasp van 1/4 bio-citroen 
- 500 ml. melk of melkvervanger
- 500 ml. water
- sap van 1/4 citroen
- Keltisch zeezout en versgemalen peper

Om te garneren; geroosterde cashewnoten

Fruit in de soeppan in de boter de ui, knoflook en citroenrasp met een snuf zeezout. Voeg de selderij, melk en water toe. Kook op laag vuur gaar en zet het vuur uit. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met citroensap, peper en zeezout. Serveer met cashewnoten.

Deel deze pagina: