Hartige taart

Een heerlijke taart met najaarsgroenten die zich leent voor allerlei gelegenheden; van borrelhapje tot kerstbuffet!
Serveer als taart, puntjes of ook leuk: in eenpersoons ovenschaaltjes. 

Je hebt nodig: 

Voor de bodem:
- 225 gr. speltmeel
- 225 gr. kwark
- 1 tl. zeezout
- 3 el. olijfolie

Voor de vulling:
- 500 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes
- 3 pastinaken, geschild en in mini-blokjes
- 1 rode ui, gepeld en in stukken
- 1 cm. gemberwortel, geschild en in kleine stukjes
- 1 el. balsamicoazijn
- 1 peer, geschild en in kleine stukjes
- 3 eieren
- 160 ml. room
- 2 tl. mosterd
- 3 takjes tijm, blaadjes eraf gerist
- 75 gr. pecorino romano, geraspt
- 40 gr. blanke hazelnoten
- 175 gr. verse geitenkaas, in plakjes
- olijfolie, zwarte peper, Keltisch zeezout

Bereiding:
Kneed een soepel deeg van de bodem-ingedienten. Bekleed een bakvorm (26 cm.) met bakpapier en verdeel het deeg in de vorm. Bestrooi dun met wat speltbloem en prik gaatjes in de bodem. Plaats in de koelkast.
Doe de blokjes zoete aardappel, pastinaak, uistukjes en gemberstukjes in een braadslede, besprenkel met olijfolie en rooster in 30-35 min. gaar (180 gr). Besprenkel de groenten met balsamico-azijn. Doe de peer erbij en spreid de groenten uit over de taartbodem.
Klop de eieren, room en mosterd door elkaar en meng tijm en pecorino met zout en flink wat peper erdoor. Leg plakjes kaas op de groenten, verdeel het roommengsel erover en bestrooi met hazelnoten. Bak in ong. 30 min. (180 gr.) gaar en bruin. Evt. garneren met nog wat tijmblaadjes.

Eet smakelijk!

Het recept komt uit het Natuurlijk! zonder suiker kookboek van Annemarie Reuzenaar

 

 

Deel deze pagina: