Een heerlijke salade waar je al je creativiteit in kwijt kan; meng hoeveelheden naar eigen smaak en voeg toe wat je nog in huis hebt. Met de basis van kool en dressing kan je salade eigenlijk niet mislukken!
Ingrediƫnten salade:
- Rode kool of witte kool, fijn geraspt in keukenmachine
- Bospeen, fijn geraspt in keukenmachine
- Bosje verse krulpeterselie
- Rozijnen
- Evt: appelstukjes, walnotenstukjes
Ingrediƫnten dressing:
- Majonaise
- Mosterd
- Yoghurt
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Deze salade maak ik op gevoel; het kan eigenlijk niet mislukken!
Meng in een schaal een salade van geraspte rode kool en bospeen (verhoudingen naar eigen wens; ik houd ongerveer 2:1 aan), (hand) rozijntjes en (volle hand) fijngeknipte krulpeterselie-blaadjes. Stukjes appel en walnootjes maken je salade nog lekkerder. Giet er flink wat dressing over. De dressing maak je ook naar eigen smaak; ik meng ongeveer 6 delen yoghurt met 2 de majonaise en 1 deel mosterd. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe sterk de mosterd is die je gebruikt, dus begin met weinig, proef tussendoor en voeg evt. extra toe. Wellicht vind jij een andere verhouding lekkerder! Voeg dan naar smaak flink wat zeezout en een beetje verse peper toe. Wil je het iets zoeter? Dan kan je nog een enkele drupjes (GreenSweet) Stevia toevoegen.
Maak gerust een grote schaal! Bewaar salade (afgedekt) en dressing apart; zo heb je de dag erna (bij de lunch?) ook nog een frisse salade!