Vis klaarmaken moeilijk? Met dit stoofpotje van kabeljauw is het erg eenvoudig, snel en lekker. Kabeljauw is eiwitrijk (maar vetarm) en rijk aan vitamine B12, jodium, zink, selenium en nog veel meer! - een gezonde en 'lichte' vis !

Dit is een erg licht verteerbaar gerecht. Ik maak het altijd in mijn favo Creuset-pan (Het is een Creuset-recept), maar het kan natuurlijk in elke stoofpot/braadpan (met deksel).

Ingrediënten (4 pers.):
- 1 rode ui, in ringen
- 1 stengel prei, in ringen
- 1-2 courgettes, in schijfjes
- 300 gram krieltjes, gewassen en gehalveerd
- 2 stengels lente-ui, in ringen
- 3 el. olijfolie
- 50 ml. droge witte wijn
- 150 ml. visbouillon (zelf gebruik ik viskruiden van Johnnie Boer plus zeezout, peper en 150 ml. water)
- 400 gr. kabeljauwmoten (diepvries kan)
- enkele takjes dille
- 100 ml. melk (-vervanger) of water met een scheutje room
- versgemalen peper
- Keltisch zeezout
- 1/2 (bio-)sinaasappel

Bereiding:
Verhit 3 el. olijfolie (en evt. een klontje boter) in een grote stoofpot en fruit hiering de ui en aardappelen 5 min. Voeg de prei erbij en meng. Blus met de wijn en breng tot het kookpunt. Laat de wijn tot de helft inkoken en voeg de bouillon toe. Laat 20 min. sudderen tot de kabeljauw gaar is en gemakkelijk uiteenvalt. Voeg de melk toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het stoofpotje over 4 kommen en werk af met lente-ui en sinaasappel-rasp en een scheutje sap.

Deel deze pagina: