Het kan nog met dit weer… romige (vega) bonensoep!
Boordevol eiwitten; peulvruchten zouden vaker op het menu moeten staan…
Hier zitten er veel in ‘verstopt’:
Voor 4 pers heb je nodig:
- bouillonpoeder
- zeezout en peper
- extra vierge olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 1 prei
- 1 stengels bleekselderij
- 1 grote wortel
- 6 teentjes knoflook
- 2 uien
- 200 gr gedroogde borlotti of witte bonen
- Spoel de gedroogde bonen af en laat ze een nacht weken in ruim water.
- Bak de gesnipperde ui, 3 gehakte tenen knoflook en de gesneden groenten in een flinke scheut olie.
- Giet de bonen af, spoel ze af en voeg samen met 1250 ml water en een takje rozemarijn toe. Laat het geheel min. 2 uur zachtjes koken totdat de bonen zacht zijn.
- Roer bouillonpoeder, peper, zout door de soep naar smaak. Verwijder het takje rozemarijn.
- Pureer de soep
- Hak de blaadjes van het andere takje rozemarijn grof en bestrooi samen met 3 gehakte teentjes knoflook en wat druppeltjes olijfolie over de soep.
Eet smakelijk!