Het kan nog met dit weer… romige (vega) bonensoep!
Boordevol eiwitten; peulvruchten zouden vaker op het menu moeten staan…

Hier zitten er veel in ‘verstopt’:
Voor 4 pers heb je nodig:

  • bouillonpoeder
  • zeezout en peper
  • extra vierge olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 prei
  • 1 stengels bleekselderij
  • 1 grote wortel
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 200 gr gedroogde borlotti of witte bonen
  1. Spoel de gedroogde bonen af en laat ze een nacht weken in ruim water.
  2. Bak de gesnipperde ui, 3 gehakte tenen knoflook en de gesneden groenten in een flinke scheut olie.
  3. Giet de bonen af, spoel ze af en voeg samen met 1250 ml water en een takje rozemarijn toe. Laat het geheel min. 2 uur zachtjes koken totdat de bonen zacht zijn.
  4. Roer bouillonpoeder, peper, zout door de soep naar smaak. Verwijder het takje rozemarijn.
  5. Pureer de soep
  6. Hak de blaadjes van het andere takje rozemarijn grof en bestrooi samen met 3 gehakte teentjes knoflook en wat druppeltjes olijfolie over de soep.

Eet smakelijk!

Deel deze pagina: